,

MERSİN LİSELİLERİ DERNEĞİ ARALIK 2016 BÜLTENİ

MERSİN-LİSELİLERİ.jpg

Değerli Dostlar,
Yeni bir yılı karşılamaya hazırlanırken sizlere yeniden seslenebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Genel Kurulumuz
Derneğimiz Genel Kurulu’nun ikinci toplantısı 14 Ocak 2017 cumartesi günü saat 11’de derneğimiz merkezinde gerçekleştirilecektir. Aynı zamanda sevdiklerimizle buluşup, özlem giderirken Mersin rüzgârıyla da ısındığımız bir toplantı özelliğini taşıyan genel kurulumuza hepinizi bekliyoruz.
Derneğimizden Haberler
Derneğimizin 15 Mayıs 2016’daki geleneksel bahar toplantımızdan sonra, mayıs ayı içinde hepimizi derinden üzen iki acı kayıpla karşılaştık. Önce, derneğimiz kurucu üyelerinden mimar / ressam Tuncay Özgenel’in ölüm haberi Mersin’den geldi. İzleyen günlerde ise yine kurucu üyelerimizden, Seramikçi / Ressam / Şair Dr. Güngör Arıbal’ı yitirdiğimizi öğrendik.
Lisemizin 1957 mezunlarından olan Tuncay Özgenel, lise yıllarında resimle yakından ilgilenmiş ve sergilerle kendisini göstermişti. Yüksek öğrenimini bitirdikten sonra İstanbul’da resim ve mimarlığı birlikte götürmüştür. 1970’li yılların sonlarında, derneğimizin kuruluşundan önce, pek çok arkadaşını bir araya getirmek için büyük çaba harcamış, dernekleşme fikrinin ortaya çıkmasında payı olmuştur. Daha sonra kurucu üye olarak yönetim kurulunda yer almış, 1987 tarihli, Mersin’den yetişen sanatçıların derlendiği “Evlerinin önü Mersin” adlı kitabımızda portreleri yapmış ve kitabın hazırlanmasında emeği geçmiştir. Daha sonra Mersin’e dönerek, yaşamını orada sürdürmüştür. Her Mersin’e gidişimizde görmekten mutluluk duyduğumuz Tuncay Özgenel’e Tanrı’dan rahmet diliyor, “ışıklar içinde uyusun” diyoruz. Yakınlarının, sevenlerinin, camiamızın başı sağ olsun.
Enerjisi, çeşitli sanat dallarındaki yetenek, merak ve eserleriyle, ayrıca sivil toplum örgütlerindeki ısrarlı çalışmaları ve deneyimleriyle hepimize örnek olan kurucu üyemiz Seramikçi / Ressam / Şair Dr. Güngör Danışman Arıbal Mersin Lisesi’nin 1954 mezunlarındandı. Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Seramik Bölümünü bitirdikten sonra çini dalında da lisans yaptı. 12 yıl sürdürdüğü Ressamlar Derneği Başkanlığı süresinde Adana Ressamlar Derneği’nin kuruluşunda destekleriyle önemli rol aldı. Rekreasyon Derneği’nin 1991 – 2012 arasında başkanlığını yürütmüş, bu kapsamda sayısız sergi ve etkinliğe imza atmıştır. 1990’dan ölümüne kadar başkanlığını üstlendiği diğer bir dernek de Bahçelievler Çocuk Esirgeme Kurumu Derneği’dir. Dünya Meslek Kadınları Soroptimist Derneği, DGSA Mezunları Haklarını Koruma Derneği, Dünya Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği gibi pek çok dernekte etkin görevler üstlenmiştir.
Yurtiçinde çok sayıda kişisel sergi açmış, 300’ü aşkın karma sergiye katılmış; ABD, Arjantin, Meksika, Tunus, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi ülkelerde de sergiler açmış, karma sergilere katılmıştır. ABD Sanat ve Kültür Akademisi’nden de Hümanizm doktorası almıştır.
Güngör Arıbal’ın “Sohbet Makamından Deyişler”, “Bir Çivi Çaktım Gökyüzüne”, Zamanın bittiği yerde” adlarını taşıyan üç tane de şiir kitabı vardır.
Değerli Güngör ablamızı canlılığı, sevecenliği, içtenliği, fıkraları, esprileri ve hatırşinaslığıyla daima anacağız. Ondan hepimize emanet, eşi Güner Arıbal Ağabey’imize ve kardeşi Tanyer Yurdakul’a, sevenlerine ve camiamıza baş sağlığı diliyoruz. Işıklar içinde uyusun.
Mayıs ve Haziran 2016’da, bursiyerlerimizden Adile Azman ve Sanem Yaman’ın okullarında katıldıkları tiyatro kollarında sahneye koydukları oyunları görme olanağını bulduk. Ayrıca yönetim kurulu üyelerimizden Hatice Arı Seçim de yıllardır iş yeri Tübitak’taki bir grupla tiyatro oyunlarına hayat verenler arasında. Bu yıl da Turgut Özakman’ın Deli Bayramı adlı oyununu sahneye koydular. Bu başarılı etkinliği izleyebilmekten ve sevgili Hatice’yi alkışlamaktan mutluluk duyduk. Hem bursiyerlerimizi, hem de Hatice’yi kutlarken, nice yeni oyunlara diyoruz.
Aynı zaman diliminde bazı bursiyerlerimizin mezuniyet törenlerine katılmak olanağı bulduk. Mezunlarımıza başarılı ve aydınlık yarınlar dileriz.
Yaz aylarında, Şeker ve Kurban Bayram tatillerinde Mersin’e giden yönetim kurulu üyelerimiz Muhammet Budak ve Selman Erdoğan’ın girişimleri ve saymanımız Fatma Öztep’in katılımıyla, orada yeni ve eski bursiyerlerimizle bir araya gelindi. Böylece kuşaklar arası bir tanışma ve kaynaşma etkinliklerimize bir yenisi daha eklenmiş oldu.
Eylül ayının gelişiyle merkezimiz hareketlendi, genç arkadaşlarımız ve bu yıl burs programımıza katılmaya aday olanlarla bir araya geldik. Ekim ayı içinde yeni- eski bursiyerlerimizle Beşiktaş’ta bir kahvaltıda buluştuk. Katılanların birbirleriyle kaynaştığı bu güzel gün için emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Kasım ayı başında, yaptığımız mülakatlardan sonra, yeni bursiyerlerimizi seçtik. Aralık ayında ise merkezimizde iki toplantıda genç arkadaşlarımızı ağırladık. Birincisi, artık bir dernek klasiği diyebileceğimiz tanışma toplantısıydı. Eski bursiyerlerimizden Sema Kahraman, Rıdvan Şimşek ve Mehmet Oğuz Kelek’in de katıldığı toplantıda derneğimizin kuruluşu, amaçları anlatıldı, aynı yöreden gelen gençlerimizin kaynaşması vurgusu yapıldı.
İkincisi ise Selman Erdoğan ve Rıdvan Şimşek arkadaşlarımızın hazırlayıp, slaytlar ve kendi çektikleri resimlerle de zenginleştirdikleri “Fotoğrafçılık” konulu toplantıydı. 35 genç arkadaşımızın bir araya geldiği söyleşiye eski bursiyerlerimizden Yahya Bağcı, Serkan ve eşi Yasemin Kayhan da katıldılar.
Geçen yıl, bursiyer arkadaşlarımızın önerisiyle başlattığımız, her ay hep birlikte bir tiyatroya gitme etkinliğimiz sürüyor. Ekim, Kasım, Aralık aylarında sırasıyla İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda sahnelenen, Hisse-i Şayia, Saadet Hanım ve Geç Kalanlar oyunlarına gittik. Öncesinde ya da sonrasında hepimize bir yerde oturup sohbet etme olanağını da veren bu etkinliklere, derneğimizin facebook sayfasından izleyerek gelen üyelerimizden de katılanların olması mutluluğumuzu arttırıyor. Muhammet Budak ve Selman Erdoğan’a içten teşekkürler.
Öğretmenler Günü nedeniyle ulaşabildiğimiz öğretmenlerimiz Halide Görgülü, Necmiye Akınay, Neriman Karaa ve ziyaretlerine gittiğimiz Necla ve Hasan Tekin Hocalarımızın sağlıklarının iyi olduğunu duymaktan mutlu olduk.

Mersin’den Haberler
Lisemiz eski mezunlarından, çok değerli ağabeyimiz Hattat / Ressam Etem Çalışkan 22
Mayıs 2016 tarihinden başlayarak, Adana / Seyhan Belediyesi, Adana Tabipler Odası, Altın Oran Sanat Derneği’nin destek ve organizasyonuyla düzenlenen “Etem Çalışkan Sanat Günleri” nedeniyle Adana ve Mersin’de idi. Adana Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde Sergi / Söyleşi ve pratik çalışmalarla zenginleştirilen etkinlikler büyük bir katılım ve coşkuyla yaşandı. Bu kapsamda Etem Çalışkan’ın Tarsus’ta doğduğu köy de ziyaret edilerek anılar tazelendi. 26 Mayıs 2016’da ise Etem Çalışkan Mersin’de Olba Fotoğraf Derneği Salonunda Atatürk Resimlerinden oluşan bir sergi ve söyleşisiyle Mersinliler’le hasret giderdi. Atatürk’ün sevdiği tangoların da çalındığı etkinlik pek çok duygulu anın yaşanmasına da neden oldu. Bu bağlamda Vahap Kokulu ve Engin Altuğ da etkinliğe renk kattı.
Bu etkinlikte Etem Ağabey, Haluk Uygur ve Erkan Yelekçi tarafından kaleme alınan ve onun yaşamını, sanatını konu alan “Ben ve Kendim” adlı kitabı da imzalayarak dostlarına sundu. Arkadaşımız Fatma Öztep bu etkinlikte derneğimizi temsil etti.
İsmini de yansıtan çalışkanlığıyla, hepimize yaşayan bir örnek olan Etem Çalışkan Ağabey’imiz, Akademi yıllarından beri hattatlığa gönül vermiş, sanat tarihimizin bu konudaki abidelerinden Emin Barın’la birlikte Ankara’da Anıt Kabir’in yapımında çalışmış, Atatürk’ün Nutkunu, Kuran-ı Kerim’i Latin harfleriyle, elyazması olarak tarihimize mal etmiştir. Gazetecilik yaptığı yıllarda sayısız Atatürk Portresine de imza atan Etem Çalışkan pek çok başka eseriyle de sanat tarihimize adını altın harflerle yazdırmıştır. Kendisine sağlıklı yarınlar dilerken daha nice etkinliklere diyoruz.
Mersin’de 1970 yılında kurulmuş olan İçel Soroptimist Kulübü kuruluşundan bu yana ilkelerine uygun olarak kadın haklarına önem vermiş, bu konuda önemli etkinliklere de imza atmıştır. Bu yıl 27 Haziran 2016 tarihinde merkezilerinde yapılan bir törenle dünyanın 13. Türkiye’nin 3. Sanal Kadın Müzesini açtı. Bu bağlamda, Semihi Vural arkadaşımızın hazırladığı, editörlüğün Meriç Alkan’ın yaptığı “Tarihte Mersin Kadınları” adlı kitabın da tanıtımı yapıldı. Başkanları Sevinç Şanlı’nın şahsında kendilerini kutlar, başarılarının devamını dileriz. Mersin Sanal Kadın Müzesine ulaşmak isteyen dostlar için internet adresi şöyle: www.mersinkadinmuzesi.com
İçel Sanat Kulübü eski başkanlarından Ziya Aykın’ın hazırlayıp yönettiği www. yumuktepe. com adlı site de güncelliği ve özenli içeriği ile dikkat çeken bir site. Ziya Aykın dostumuzu kutlarız.
Değerli arkadaşımız Kudret Ünal’ın 2013 yılında yazmış olduğu “Türkiye’nin İlk Kadın İl Belediye Başkanı – Müfide İlhan” adlı kitabın ikinci baskısı bu kez de Şubat 2016’da Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yayımlandı. Şimdi de yeni bir kitap hazırlamakta olan Kudret Ünal’a daha nice kitaplara dileğimizi sunarız.
Mersinli’lerden daha çok Mersinli olan dostumuz Semihi Vural’ın çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. Kendisinin Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları’ndan çıkan iki kitabı “Atatürk Mersin’de” ve “Anadolu’nun Kapısı TARSUS Gülek Boğazı” Şubat 2016’da okurlarıyla buluştu.
Semihi Vural, “Atatürk Mersin’de” kitabının, değerli araştırmacı yazar, merhum Gündüz Artan’ın çalışmalarının, 2000 yılında Mersin Deniz Ticaret Odası tarafından basımıyla ortaya çıktığını, ancak zamanla tükenen bu değerli yapıtın, yeni basımını gündeme getirdiğini ifade ediyor. Şöyle devam ediyor sunuş bölümünde: “Mersinimiz için olduğu kadar Atatürk araştırmacıları tarafından doğru bir kaynak olması nedeniyle ve özellikle yeni neslin daha kolay algılanması amacıyla yeniden tasarlandı. … Atatürk, Mersin ziyaretlerinde açık ya da kapalı mesajlar da vermişti. Yeni düzenlemede bunları ana fikir olarak başlığa aldım, Gündüz Artan’a sadık kalarak destekleyici belgeler, görsellerle yeniden sayfa düzeni yapılarak sunuluyor.” Bu vesile ile değerli büyüğümüz Gündüz Artan’ı rahmetle anarken, Semihi Vural’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.
“Anadolu’nun Kapısı TARSUS Gülek Boğazı” kitabının önsözünde, Semihi Vural’ın da belirttiği üzere, bu kitabın fikir babası, Hattat/Ressam yazar Etem Çalışkan ağabeyimiz. Hatta bu konuda yazılacak kitabın ilk belgelerini, bilgilerini, nasıl bir kitap düşlediğini ve perspektifini derneğimiz merkezinde gerçekleşen bir sohbet sırasında bizimle paylaşmıştı. Kitap dosyası Meriç Alkan tarafından oluşturulan; fotoğrafları Mustafa Eser, Mustafa Tor ve dostumuz Bülent Akbaş’a ait olan bu kitap da okurlarıyla buluştu.
İçel Sanat Kulübü’nün yıllardır çalışmalarını yürütmesinde büyük emeği olan Siren Yılmazer in desenlerinden bir seçki yine Semihi Vural imzası ve “Mersin Kırk Kırık Çizgi” adıyla çıktı. İçel Sanat Kulubü Müfide İlhan / Ayse Uğural Galerisi’nde gerçekleştirilen bir Siren Yılmazer Sergisi eşliğinde tanıtımı yapıldı. Her ikisini de kutluyor, daha nice çalışmalara diyoruz.
Değerli Mersinli Ressam Ertan Aykın’ın “Çizgilerle Kilikya Kaleleri” adlı eseri Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür yayınları arasında yerini aldı. Mersin Elvanlı Köyü’nde doğan Ertan Aykın, Köy Enstitüsü kökenli olup, Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü mezunudur. Milli eğitimin çeşitli kademelerinde görev yapmıştır. 1988 yılından bu yana Mersin ve çevresinde bulunan eski evleri, sokakları, ören yerlerini çizdi. Eserleri yöre yöre değerlendirerek kitaplaştırdı. Sanatçı yurt içi ve dışında olmak üzere 20 kişisel sergi açmıştır. Çizgilerin naifliğinde tarihi öğrenmek isteyenlere bu kitabı salık verirken Erkan Aykın’ı yürekten kutlarız.
Mersin Liseli arkadaşımız Ressam Prof. Dr. Mehmet Mahir Ekim ayı içinde düzenlenen “I.Uluslararası Akdeniz Kentleri Sanat Buluşması” etkinliğine onur konuğu olarak davetliydi ve Mersin Mali Müşavirler Odası Sergi Salonunda bir sergi açtı. Eşi, Sanat Tarihçisi Prof. Dr. Banu Mahir de İçel Sanat Kulübü salonunda “Osmanlı Minyatürlerinde Akdeniz Liman Kentleri” adlı, dinleyicilerin büyük bir ilgiyle izledikleri bir konferans verdi. Dostlarımızı kutlarız.
Eski Mersin’in tanınmış ailelerinden Kabaş ailesinin 3. kuşak üyelerinden, genç dostumuz, iletişim uzmanı Dr. Sedef Kabaş, bir süreden beri Mersin’de yaşamakta olan Cumhuriyetimizin çok değerli bilim kadınlarından Muazzez İlmiye Çığ’ın yaşamını konu alan “Muazzam Muazzez” adlı eserini okurlarıyla buluşturdu. İçel Sanat Kulübü ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Mersin Şubesi’nin organizasyonu ile 14 Aralık 2016 tarihinde kitabın söyleşi eşliğinde tanıtımı gerçekleştirildi. Anılan etkinliğe derneğimiz adına Fatma Öztep arkadaşımız katıldı. Katılanlar, geliri tümüyle Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlanan bu özgün kitaba çift imzalı olarak sahip olma şansını elde ettiler. Daha nice anlamlı etkinliklere diyerek, bin yaşayın!
Bu yıl onuncusu verilen, Mersin Kenti Edebiyat Ödülü 14. Aralık 2016 tarihinde MTSO salonlarında düzenlenen bir törenle Yazar Doğan Hızlan’a takdim edildi. Ömrünü yazmaya adamış olan Doğan Hızlan’ı ve on yıldır bu anlamlı ödülü Mersin’imiz adına veren, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı, başkanları Şerafettin Aşut’un şahsında kutlarız. Nice on yıllara…
İçel Sanat Kulübü eski başkanlarından Fatih Alkar’ı da çıkardığı ve tanıtımı 17 Aralık 2016 tarihinde yapılan, yeni kitabı “Hayat Bazen” adlı kitabı için kutlarız.
Mersin’in kültür simalarından, dostumuz Berdan Karagöz’ü İçel Sanat Kulübü Müfide İlhan – Ayşe Uğural Galerisinde yer alan “Evler Sokaklar Tarsus 2016” adlı fotoğraf sergisinden dolayı kutlarız.
Mersin’e de eserleriyle damgasını vuran Gencay Kasapçı’nın retrospektif Sergisi “Zero” İstanbul’da Rosso Sanat Galerisi’nde 26 Ekim/9 Aralık tarihlerinde sanat severlerle buluştu. Derneğimiz adına İlknur Özcanbey ve Ülker Arıkan sergi açılışına katıldılar. Gencay Kasapçı’yı yürekten kutluyor, ilerleyen yaşına rağmen, sürdürdüğü çalışmalarında kolaylıklar diliyoruz.

Kayıplarımız
Sizlere son seslenişimizden bu yana birçok kaybımız da oldu. Eski bursiyerlerimizden Dr. Halil Kara’nın babasını yitirdiğini öğrendik. Üzüntüsüne içtenlikle katılır, merhuma Tanrıdan rahmet dileriz.
Yaz aylarında lisemiz ilk mezunlarından Prof. Dr. Müfit Arcasoy’u, yitirmenin acısını yaşadık. Başta eşi, oğulları; kardeşleri Eczacı Ülkü Turp ve Prof. Dr. Cengiz Arcasoy’a, sevenlerine ve camiamıza taziyelerimizi sunarız. Anılarımızda her zaman yaşayacak olan Müfit Arcasoy ışıklar içinde uyusun.
Mersin’deki dostlarımızdan Erkan Aşıcı’nın annesini kaybettiğini öğrendik. Kendisine baş sağlığı dileklerimizi sunarken, merhumeye tanrıdan rahmet dileriz.
Mersin’de uzun yıllar belediye başkanlığı yapan ve o dönemlerde derneğimizle de yakın ilişkiler içinde olan Kaya Mutlu da yitirdiklerimiz arasında. Ailesine, sevenlerine baş sağlığı dileriz. Tanrının rahmeti üzerinde olsun.
İstanbul’daki Mersin Liseli dostlarımızdan Yücel Canaran önce eşi Mehmet Canaran’ı, kısa bir süre sonra da kardeşi Mehmet Çekinmez’i kaybetti. Her ikisi de Mersin Lisesi mezunu olan merhumlara tanrıdan rahmet, başta Yücel Canaran ve üyemiz, ağabeyimiz Av. Hulusi Sağlamer olmak üzere Canaran, Çekinmez ve Sağlamer ailelerine baş sağlığı dileriz.
Lisemiz 1957 yılı mezunlarından ve Mersin’in coşkulu, renkli simalarından, Dr. Yüksel Burgutoğlu da eylül ayı içinde aramızdan ayrılanlardan. Mersin’in belleğinde her zaman yaşayacak olan arkadaşımıza tanrıdan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı dileriz.
Lisemiz 1958 yılı mezunlarından, derneğimiz yönetim kurulu eski üyelerinden, Mersin Polifonik Korolar Derneği ve Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı’nın eşi Ahmet Yağcı da yitirdiklerimizden. Ataş’a ve Mersin’e damgasını vurmuş olan Ahmet Yağcı sevecenliği, içtenliği, örnek kişiliğiyle daima anılacaktır. Selma Yağcı’ya, oğulları Cüneyt ve Bülent Yağcı’ya ve tüm sevenlerine taziyelerimizi sunarız. Işıklar içinde uyusun.
Dostlarımızdan Orhan Sevim, Süleyman Sevim ve Ali Sevim de kardeşleri Cemil Sevim’i kaybettiler. Bu nedenle kendilerine, ailelerine merhumun tüm sevenlerine baş sağlığı dileklerimizi sunarız. Tanrını ışığı üzerinde olsun.
Lisemiz 1965 mezunlarından Ahmet Şaşmazer’in beklenmeyen ölümü onu tanıyan herkesi derinden üzdü. O, yavrukurtların Başkurt’u Abdülkadir Şaşmazer’in oğluydu; lisenin trampet- boru takımında da yer almıştı. Yalnız devre arkadaşları değil, bütün okul onu tanırdı. Tertemiz kalbi, sevecenliği ve her zaman saygılı davranışlarıyla fark ediliyordu. Yaşamı boyunca çevresine yaptığı yardımlarla ve renkli kişiliğiyle tanındı. Kendisine ışığı bol olsun derken, tüm sevenlerine baş sağlığı dileklerimizi sunuyoruz.
50’li yılların ortasından başlayarak 60’lı yılları Mersin’de yaşayan kuşaklar, gazete, kitap, dergi deyince akla gelen ilk ismin Mustafa Tekgüç olduğunu bilir. Şimdiki Denizbank Mersin Şubesinin bulunduğu yerdeydi dükkânı. Hatta rahmetli babası gazeteci Mehmet Ali Bey olarak anılırdı. Yaptığı iş, baba mesleğiydi yani. Birçok kuşak onun Mersin’e getirdikleriyle aydınlandı, kitap okudu, haber aldı. Aralık ayı Mustafa Tekgüç’ü de aramızdan aldı. Işıklar içinde yatsın diyor, başta oğlu Hüseyin Tekgüç olmak üzere yakınlarına, sevenlerine, Mersinlilere baş sağlığı dileklerimizi sunuyoruz.

Geçmiş Olsun Dileklerimiz
Mersin Liseli arkadaşımız Nurten Dülger’e ve bağışçı dostumuz Prof. Dr. Sina Berköz’e geçirmiş oldukları ameliyatlar için geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.
Lisemiz 1959 yılı mezunlarından, arkadaşımız İlhan Alpaslan’ın eşi Solmaz hanıma geçirdiği kaza ve ameliyat sebebiyle; değerli dostumuz Sevim Erimer‘e rahatsızlıkları nedeniyle; Mersin’deki dostlarımızdan Sühendan Şimşek’in anne ve babasının geçirdikleri kaza ve hastalıklardan dolayı geçmiş olsun der, sağlıklı yarınlar dileriz.
Sanatçı dostlarımızdan Yahya Özenç’in eşi, sevgili Lili Özgenç’in ciddi bir ameliyat ve sonrasında önemli bir rahatsızlık geçirdiğini öğrendik. Ama artık iyileşmeye başlaması bizleri sevindirdi. Geçmiş olsun diyor sağlıklı yarınlar dileklerimizi içtenlikle sunuyoruz.
Değerli üyemiz ve denetim kurulu başkanımız Selçuk Tarı’ya da geçirdiği ameliyat nedeniyle geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

Mutluluk Haberlerimiz
Denetim Kurulu üyemiz Av. Savaş Pehlivan ve Av. Atiye Pehlivan ikinci oğulları Emir’i kucaklarına aldılar. Kendilerini kutlarken Emir bebeğe yaşam boyu mutluluklar dileriz.
Bir mutlu haber ise Amerika’dan geldi. Sanatçı dostlarımızdan Akalp Sayın’dan geldi. Payton Ann Stark adı verilen torunlarını kucaklamış olan Sayın ailesini kutluyor, bebeğe “ismiyle çok yaşasın” diyoruz.
İzmir’de yaşamakta olan dostlarımız Sunda ve Dr. Sabriye Saltuk’un da bir torunları oldu. Aileyi kutlar, bebeğe aydınlık bir gelecek dileriz.
Dostlarımız Nurten (Güç) ve Yusuf Dülger de ikinci torunlarını kucaklarına aldılar. Aileleri kutlar, minik Alara’ya aydınlık bir yaşam dileriz.
Eski bursiyerlerimizden Meryem ve Tarık çifti de ilk bebekleri Zeynep’e kavuştular. Yeni torunumuza pırıl pırıl bir yaşam diliyor, Meryem’le Tarık’ı da kutluyoruz.
Eski bursiyerlerimizden, Doğukan Akbulut yaşamını Dr. Selin Kahraman’la birleştirdi. Genç arkadaşlarımıza mutluluk dolu bir yaşam dilerken, Akbulut ve Kahraman ailelerini kutlarız.
Yönetim Kurulumuz üyelerinden, Av. Yılmaz Göl ve Av. Eylem Göl de Ekim ayı içinde bizlere bir müjde verdiler, büyük ailemizin büyüdüğünü bildirdiler. Anne ve babasını kutlarken, Mehmet Can Göl’e “dünyamıza hoş geldin” diyoruz.
2017’nin eşiğinde, yeni yılın mutlu, esen ve aydınlık yarınlar getirmesi dileğiyle, hepinize sevgi ve saygılarımızı sunarız.
Yönetim Kurulu
adına
Z. Ülker Arıkan

İletişim:
Tel. /faks 0212-2127333 e-posta : mldernegi@hotmail.com
GSM: 0553 307 73 43
Adres: Selahattin Pınar Cad. Tosunlar Apt. No.10/4 Mecidiyeköy-İstanbul
Web sayfası: www.mersinliselileridernegi.com
Facebook : Mersin Liselileri Derneği

Banka Hesap Numaraları:
Denizbank Elmadağ Şubesi: 9050-367959 IBAN:TR86 0013 4000 0003 6795 9000 01
Ziraat Bankası Mecidiyeköy : IBAN:TR12 0001 0007 5735 1143 9950 02
İşbankası Mecidiyeköy Şubesi: 1089 672095 İBAN:TR730006400000110890672095
Posta Çeki Hesabı: Mersin Liselileri Derneği 1652061

Biyografik Bilgi

scroll to top